Cricova - Lacrima Dulce Moldavské šumivé víno
Kód: MCR09Související produkty
Detailní popis produktu
Šumivé víno vyrobané řízeným kvašením a sekundární fermentací v nerezových tancích, metodou charmat, z hroznů rodiny Muškátů si nese svou panenskou chuť vinného moštu s vysokou koncentrací přírodní glukózy a nízkým obsahem alkoholu. Vyznačuje se krásnou zlatavou barvou, rozvinutým buketem se stopami ananasu, meruňkového džemu a medu, které jsou následovany svěží chutí vyzrálých hroznů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Moldavská šumivá vínaMoldavská vína Muscat - Polosladké |
---|---|
EAN: | 4840013008022 |
Odrůda: | Muscat |
Sekt: | Demi-sec white |
Metoda: | Charmat |
Alkohol: | 10,09 |
Zbytkový cukr: | 42 g |
Titrovatelné kyseliny: | 5,3 g |
Servírování: | 8°-10°C |
Párování: | Čokoládová pěna, malinové deserty |
Země původu: | Moldávie |
Barva: | Šumivé víno |
Výpis hodnocení
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Moldavsko Šumivá & tichá vína Cricova
Cricova: podzemní město vína
Moldavsko leží na stejné šířce jako Champagne či Bordeaux – ideální terroir pro révu. Cricova na tuto tradici navazuje kilometry podzemních sklepů a precizní výrobou šumivých vín tradiční metodou. V portfoliu najdete i charakterem bohatá tichá vína z vlastních vinic.



Historie a tradice
Moderní kapitola začíná v roce 1952, kdy vinařství získalo rozsáhlé vápencové štoly v okolí Kišiněva. Stabilní teplota okolo 12 °C a specifické mikroklima dávají vínům čas a prostor na kultivovaný vývoj aromatiky i textury.
Sklepy jako podzemní město
Propojené tunely tvoří skutečné „podzemní město“ s ulicemi pojmenovanými po odrůdách. Najdete zde prostory pro zrání, archiv i degustační sály. Precizní řízení teploty a vlhkosti drží kvalitu a konzistenci produkce.
Šumivá vína & misři technologie
Cricova je synonymem tradiční metody: druhotné kvašení v lahvi, remuage a zrání na kalech pro jemnou perlivost a krémovou texturu. V portfoliu nechybí oblíbená vína připravená metodou Charmat, vždy s důrazem na čistotu projevu a vyváženost. Široká škála bílých, červených i rosé z vlastních vinic rozšiřuje možnosti párování v gastronomii.


