Cricova - Pinot Noir - Blanc de Noirs 2016 Moldavské šumivé víno

Kód: MCR06-2016
410 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
6.11.2025
Možnosti doručení
Bílé šumivé víno vyrobené klasickou francouzskou metodou z červených hroznů odrůdy Pinot Noir. Víno světle slámové barvy s jemným perlením. Ve vůni dominují zralé broskve, červené maliny a vypečená chlebová kůrka. V chuti cítíme lehkou mineralitu, které se váže k vápencovému podloží chráněné zeměpisné oblasti původu Codru. Následuje plná, harmonická, ovocná chuť s nádechem citronové kůry, která se promění v dlouhou výraznou dochuť s nádechem mandlí a citronu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bílé šumivé víno vyrobené klasickou francouzskou metodou z červených hroznů odrůdy Pinot Noir. Víno světle slámové barvy s jemným perlením. Ve vůni dominují zralé broskve, červené maliny a vypečená chlebová kůrka. V chuti cítíme lehkou mineralitu, které se váže k vápencovému podloží chráněné zeměpisné oblasti původu Codru. Následuje plná, harmonická, ovocná chuť s nádechem citronové kůry, která se promění v dlouhou výraznou dochuť s nádechem mandlí a citronu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Moldavská šumivá vína
EAN: 4840013007254
Odrůda: Pinot Noir
Ročník: 2016
Sekt: Extra brut white
Metoda: Klasická metoda kvašení v lahvi
Zbytkový cukr: 5,3 g
Titrovatelné kyseliny: 6,1 g
Servírování: 6°-8°C
Párování: Smažený losos, bílé maso,čokoládové a ovocné dezerty
Země původu: Moldávie
Barva: Šumivé víno

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

 Moldavsko Šumivá & tichá vína Cricova

Cricova: podzemní město vína 

Moldavsko leží na stejné šířce jako Champagne či Bordeaux – ideální terroir pro révu. Cricova na tuto tradici navazuje kilometry podzemních sklepů a precizní výrobou šumivých vín tradiční metodou. V portfoliu najdete i charakterem bohatá tichá vína z vlastních vinic.

Cricova – vizuál Sklepy Cricova Degustace v Cricova

Historie a tradice

Moderní kapitola začíná v roce 1952, kdy vinařství získalo rozsáhlé vápencové štoly v okolí Kišiněva. Stabilní teplota okolo 12 °C a specifické mikroklima dávají vínům čas a prostor na kultivovaný vývoj aromatiky i textury.

Sklepy jako podzemní město

Propojené tunely tvoří skutečné „podzemní město“ s ulicemi pojmenovanými po odrůdách. Najdete zde prostory pro zrání, archiv i degustační sály. Precizní řízení teploty a vlhkosti drží kvalitu a konzistenci produkce.

Šumivá vína & misři technologie

Cricova je synonymem tradiční metody: druhotné kvašení v lahvi, remuage a zrání na kalech pro jemnou perlivost a krémovou texturu. V portfoliu nechybí oblíbená vína připravená metodou Charmat, vždy s důrazem na čistotu projevu a vyváženost. Široká škála bílých, červených i rosé z vlastních vinic rozšiřuje možnosti párování v gastronomii.

Cricova – sklepy Cricova – archiv vín Cricova – degustace
Objevte vína Cricova v naší nabídce
Výběr šumivých vín – připravené pro gastronomii i domácí degustace.
× [w-form-HHCFC]