Fautor - 310 Altitude - Pastoral 2014 Moldavské červené víno

Kód: MFA10-2014
330 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Tradiční likérové víno, které bylo dříve uváděno na trh pod názvem Kagor. Je vyrobeno z dobře vyzrálých hroznů Cabernetu Sauvignon a fermentace je předčasně ukončena přidáním vinného brandy. Díky tomu je ve vínu zachován vyšší obsah zbytkového cukru a také obsahuje více alkoholu. Expresivní aroma sušených švestek, kakaa a mandlí je charakteristické pro toto víno. Chuť přezrálých třešní a hořké čokolády dominuje v chuti, které přetrvává velmi dlouho po ochutnání.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tradiční likérové víno, které bylo dříve uváděno na trh pod názvem Kagor. Je vyrobeno z dobře vyzrálých hroznů Cabernetu Sauvignon a fermentace je předčasně ukončena přidáním vinného brandy. Díky tomu je ve vínu zachován vyšší obsah zbytkového cukru a také obsahuje více alkoholu. Expresivní aroma sušených švestek, kakaa a mandlí je charakteristické pro toto víno. Chuť přezrálých třešní a hořké čokolády dominuje v chuti, které přetrvává velmi dlouho po ochutnání.

Hrozny byly ručně sbírány od poloviny října. Vlastní vinice Cabernet Sauvignon (10 hektarů) se nacházejí ve vinařské oblasti Valul lui Traian v mikrozóně Tigheci, nedaleko obce Romanești. Hrozny byly odstopkovany a šetrně rozdrceny bez poškození jader. Dužnina a mošt (rmut) se zahřívají na teplotu 65 až 70 °C po dobu 18 až 24 hodin. Tepelná úprava podporuje intenzivní extrakci barvy, vůně a ovocné chuti z bobulí. Rmut se poté ochladí na 20-22˚C a následuje fermentace, do stádia zbytkového cukru 160 g/l. Takto připravený mošt se vylisuje a obohacuje (fortifikuje) vinným destilátem na finální úroveň 16%. Tím dochází k zastavení kvašení a víno je po dalším zklidnění připraveno k lahvování.

Pastoral se podává v malých sklenkách a pije se po malých doušcích. S každou kapkou se nezapomenutelná vůně a chuť hluboce vtiskne do paměti. Likérové ​​víno si můžete vychutnat před jídlem, mezi jednotlivými chody i s ovocným dezertem. Pastoral je výborný i jako digestiv.

Doplňkové parametry

Kategorie: Moldavská červená vína
Odrůda: Cabernet Sauvignon
Cukernatost: Sladké
Ročník: 2014
Alkohol: 16 %
Zbytkový cukr: 160 g
Titrovatelné kyseliny: 4,2 g
Servírování: 14°-16°C
Párování: Čokoláda, pečená masa
Země původu: Moldávie
Barva: Červené víno

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: