Cricova
Moldavsko Šumivá & tichá vína Cricova
Cricova: podzemní město vína
Moldavsko leží na stejné šířce jako Champagne či Bordeaux – ideální terroir pro révu. Cricova na tuto tradici navazuje kilometry podzemních sklepů a precizní výrobou šumivých vín tradiční metodou. V portfoliu najdete i charakterem bohatá tichá vína z vlastních vinic.



Historie a tradice
Moderní kapitola začíná v roce 1952, kdy vinařství získalo rozsáhlé vápencové štoly v okolí Kišiněva. Stabilní teplota okolo 12 °C a specifické mikroklima dávají vínům čas a prostor na kultivovaný vývoj aromatiky i textury.
Sklepy jako podzemní město
Propojené tunely tvoří skutečné „podzemní město“ s ulicemi pojmenovanými po odrůdách. Najdete zde prostory pro zrání, archiv i degustační sály. Precizní řízení teploty a vlhkosti drží kvalitu a konzistenci produkce.
Šumivá vína & misři technologie
Cricova je synonymem tradiční metody: druhotné kvašení v lahvi, remuage a zrání na kalech pro jemnou perlivost a krémovou texturu. V portfoliu nechybí oblíbená vína připravená metodou Charmat, vždy s důrazem na čistotu projevu a vyváženost. Široká škála bílých, červených i rosé z vlastních vinic rozšiřuje možnosti párování v gastronomii.



Výpis produktů

Objevte kouzlo perlivého vína z vinařství Cricova. V ohromných podzemních prostorách, které vznikly při těžbě vápance, ve tmě, tichu a za stále teploty zrají překrásná vína. V...

Toto šumivé víno se vyrábí z vysoce kvalitních hroznů odrůdy Chardonnay sekundárním kvašením v lahviTakzvaná franczouská klasická metoda. Charakteristiky této odrůdy...