Méthode champenoise, méthode traditionnelle, klasické šampaňské, pravé bublinky. Jak jim říkáte Vy?
Ve zkratce:
1) Vyrobíš normální víno, 2) Stočíš ho do lahví a přidáš trochu kvasinek a cukru, 3) Necháš znovu vykvasit a následně ležet na kvasinkách, 4) Postupně otáčíš lahve do svislé polohy, setřásáš kaly, 5) Odstřelíš kaly, dosladíš a zazátkuješ, 6) Necháš ještě chvíli dozrát a pak už můžeš vychutnat. Nebo uložit do svého investičního sklípku.

Méthode champenoise – co to vlastně je?
Jedná se o název tradiční metody výroby šumivého vína, tak jak byla postupně vycizelována v období 16.–18. století. Tradiční způsob výroby šumivých vín je dnes využíván pro přípravu těch nejlepších šumivých vín po celém světě.
Ochutnejte například:
