Méthode champenoise

Méthode champenoise, méthode traditionnelle, klasické šampaňské, pravé bublinky. Jak jim říkáte Vy? 

Ve zkratce: 

1) Vyrobíš normální víno, 2) Stočíš ho do lahví a přidáš trochu kvasinek a cukru, 3) Necháš znovu vykvasit a následně ležet na kvasinkách, 4) Postupně otáčíš lahve do svislé polohy, setřásáš kaly, 5) Odstřelíš kaly, dosladíš a zazátkuješ, 6) Necháš ještě chvíli dozrát a pak už můžeš vychutnat. Nebo uložit do svého investičního sklípku.

Méthode champenoise – co to vlastně je?

Jedná se o název tradiční metody výroby šumivého vína, tak jak byla postupně vycizelována v období 16.–18. století. Tradiční způsob výroby šumivých vín je dnes využíván pro přípravu těch nejlepších šumivých vín po celém světě.

Ochutnejte například:

× [w-form-HHCFC]